Oldal kiválasztása

Szervezők

Helyben hogyan? – Fiatalok a településeken a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság és a Tudatos Ifjúságért Alapítvány közös konferenciája.

Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság 1996-ban alakult, a hazánkban már akkoriban működő gyermek- és ifjúsági önkormányzatok kezdeményezésére. A szervezet az elmúlt 21 évben egy olyan országos ernyőszervezetté fejlődött, amelynek célja hogy a települési gyermek- és ifjúsági önkormányzatokat, valamint a települési korosztályi érdekképviselettel foglalkozó szervezetek országos képviseletét ellássa; számukra folyamatos találkozási és fejlődési lehetőséget biztosítson. A szervezetről részletesebben annak hivatalos oldalán tudtok olvasni.

Tudatos Ifjúságért Alapítvány

A Tudatos Ifjúságért Alapítványt 2015-ben hoztuk létre az ifjúsági szektorban több éve aktívan tevékenykedő ifjúságügyi szakemberekkel közösen. Célunk egy olyan új közösség és szervezet létrehozása volt, melyen keresztül közvetlenül tudunk segíteni a társadalmon, kiemelten a fiatalok helyzetén. Az alapítvány elsődleges célja, hogy olyan ismereteket és készségeket adjon át a fiataloknak, melyek segítik a közösségbe való beilleszkedésüket, fogékonnyá teszik őket a társadalom problémái iránt és aktív állampolgári részvételre ösztönöznek. Ezen célokat képességfejlesztő programok és képzések szervezésével közvetlen megtapasztaláson keresztül érjük el. A szervezetről részletesebben annak hivatalos oldalán tudtok olvasni.